Reservation
Chora, Folegandros 840 11, Greece 7:00 pm - 12:30 am +30 22860 41665

TableBooking
  Ηομαδα μας

   
   

  ManagerΒασιλης Παπακωστας

  Σπούδασε Διοίκηση Ξενοδοχειακών επιχειρήσεων έχοντας ως στόχο την καλύτερη δυνατή εξέλιξη του στη μεγαλύτερη και γνωστότερη βιομηχανία της Ελλάδας, τον Τουρισμό.
  Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του στην Ελβετία, ξεκίνησε να εργάζεται σε Ξενοδοχεία υψηλού επιπέδου στην Ελλάδα και την Ευρώπη σε διάφορες θέσεις, αποκτώντας έτσι χρήσιμες εμπειρίες και σημαντική τεχνογνωσία, ιδιαίτερα στο χώρο της εστίασης. Σημαντικό κομμάτι της επαγγελματικής πορείας του βρίσκεται στη διάσημη ανά τον κόσμο αλυσίδα εστιατορίων «Nobu Matsuhisa». Έχει επίσης εργαστεί και σε μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες (Hilton, Luxury Hotels of the world etc) και γαστρονομικά εστιατόρια βραβευμένα από τον οδηγό Michelin.

  Τα τελευταία χρόνια διδάσκει και στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων «Le Monde» στην Αθήνα, όπου μοιράζεται γνώσεις και εμπειρίες με τους αυριανούς επαγγελματίες του κλάδου. Μέσα από την πολυετή αυτή πορεία και την αγάπη που απέκτησε πλέον για το χώρο της εστίασης και το καλό φαγητό, καθώς και το όραμα του για την ανάπτυξη και εξέλιξη της Ελληνικής γαστρονομίας, τον οδήγησαν στη δημιουργία του «Βlue Cuisine», ενός ελληνικού δημιουργικού εστιατορίου.

  ManagerΝικος Παπακωστας

  Ο Νίκος Παπακώστας γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε Ηλεκτρονικός Μηχανικός, και παράλληλα με τις σπουδές του άρχισε να απασχολείται στο χώρο του bar και της εστίασης. Η δημιουργικότητα που προσφέρει η απασχόληση σε αυτούς τους τομείς, οι εμπειρίες και η γνώση που αποκόμιζε με την πάροδο των χρόνων, είχαν ως αποτέλεσμα την απόφασή του να ασχοληθεί αποκλειστικά με αυτό το επάγγελμα το οποίο με είχε γοητευτεί.

  Μαθαίνοντας όλο και περισσότερο το χώρο, το όνειρό του να δημιουργήσει κάτι δικό του μεγάλωνε μέσα του και αφού εργάστηκε για πολλά χρόνια στο χώρο της εστίασης και έχοντας αποκομίσει πολύτιμες γνώσεις και εμπειρία σε μερικά από τα πιο γνωστά εστιατόρια και ξενοδοχεία της Ελλάδα αισθάνθηκε πλέον έτοιμος να προχωρήσει στη δημιουργία ενός εστιατορίου, με αρωγό την πολύτιμη συμβολή του αδερφού του Βασίλη.
  Έτσι, γεννήθηκε το πρώτο τους εγχείρημα, το «Βlue Cuisine» στο πανέμορφο νησί της Φολεγάνδρου.

  ChefΧαρης Αντωνοπουλος

  O Χάρης Αντωνόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Από μικρή ηλικία και κοντά στην γιαγιά του, μια δυνατή μαγείρισσα, κατάλαβε ότι του άρεσε να ευχαριστεί την οικογένεια και τους φίλους μαγειρεύοντας. Σύντομα, μετά την αποφοίτησή του από την ελβετική σχολή ΑLPINE CENTER, έφυγε για την Γερμανία και την Αγγλία για εκπαίδευση. Τα πρώτα χρόνια δούλεψε σε εστιατόρια στην Αθήνα και στις Κυκλάδες αλλά πάντα ήθελε να ταξιδεύει και να ψάχνει για προκλήσεις που θα τον έκαναν καλύτερο και έτσι έφυγε για το Ηνωμένο Βασίλειο όπου και έμεινε για χρόνια. Το Εδιμβούργο τον  κέρδισε και δούλεψε σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια ψαροφαγίας στην βόρεια Αγγλία, το «Creelers»,όπου εξειδικεύτηκε, χρησιμοποιώντας άφθονα αλιεύματα από τoν Ατλαντικό ωκεανό . Πάντα δραστήριος, κατάλαβε ότι έλλειπε από την πόλη ένα ελληνικό εστιατόριο και το «Santorini»  έγινε πραγματικότητα με αρκετή επιτυχία και απήχηση. Στον επόμενο σταθμό του, το Λονδίνο, εργάστηκε δίπλα στον καταξιωμένο και βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin, Richard Corrigan, πρωτοπόρο στην επιλογή της πρώτης ύλης μόνο από μικρούς παραγωγούς. Η επιστροφή του στην Ελλάδα τον βρήκε στην ομάδα του «Matsuhisa Athens» όπου και εξειδικεύτηκε στη fusion κουζίνα, δουλεύοντας συχνά με τον ίδιο τον Nobu. Εκεί γνώρισε και τον Βασίλη Παπακώστα, ιδιοκτήτη και restaurant manager του «Blue Cuisine».

  To 2011 πήγε στο Παρίσι για να εργαστεί στο θρυλικό εστιατόριο «L’Atelier De Joël Robuchon» βελτιώνοντας τις ικανότητες του στη διοίκηση σ’ ένα διάστερο περιβάλλον, χρησιμοποιώντας υλικά υψηλής ποιότητας για διάσημους καλεσμένους. Ακολούθησε το «New Hotel» ένα πρωτοποριακό ξενοδοχείο στην Αθήνα με market style comfort food. Στο «All Senses Gastronomy» εργάστηκε με τους Δανούς Ronnie Emborg και Trine Frausing παρουσιάζοντας μια μοναδική οπτικοακουστικά γαστρονομική εμπειρία στην Ελλάδα. Ο Χάρης μαγειρεύει πάντα από καρδιάς με έμπνευση τα ταξίδια του, αποσκοπώντας πάντα στην ευφορία των καλεσμένων του.


  Φωτογραφιες